facebook
gyengelatok
2021 Tahitótfalu, Kossuth L. u. 4., Tel.: +36 26 387 198, E-mail: tahitotfalu@tahitotfalu.hu
Kezdőlap > Hírek > Föld Napja akció

2020. Április. 25.  Kategória: Felhívás

Föld Napja akció

Figyelemmel a veszélyhelyzet rendelkezéseire, és a vonatkozó Kormány határozatok tartalmára, településünkön a közegészségügyi fertőzési gócpontok lokalizálása érdekében szervezzük meg közterületeink tisztítását
Felhívás
 
Tahitótfaluban nem marad el a Föld napja akció
Föld Napja 2020. április 22.
A kialakult világméretű járványügyi helyzetre tekintettel Tahitótfalu Község Önkormányzata megtartja az 50. nemzetközi és 30. hazai Föld Napja rendezvényt. Az akció megszervezésére Nagyházu Miklós, a Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elnöke tett számomra javaslatot.
Figyelemmel a veszélyhelyzet rendelkezéseire, és a vonatkozó Kormány határozatok tartalmára, településünkön a közegészségügyi fertőzési gócpontok lokalizálása érdekében szervezzük meg közterületeink tisztítását. Ennek során a különböző eredetű hulladékok összegyűjtését és azok lokális, helyszínen történő fertőtlenítésével tervezzük a mentesítést.  
A tervezett programunk végrehajtási rendje:
  • A részvételi szándékot elektronikus úton lehet jelezni, Nagyházu Miklós képviselőtársam e-mail címére: nagyhazu.miklos@tahitotfalu.hu
  • A kijárási korlátozás rendeletének megfelelően családok (magánszemélyek) jelentkezését várjuk, elkerülve a csoportosulásokat
  • Kérjük megadni a mentesíteni kívánt utcát, terültet, illetve közterületi szakaszt (A közölt adatokat önkormányzatunk az adatvédelmi törvény szabályainak megfelelően kezeli.)
  • A tervezett végrehajtás napja: 2020. április 25. 07:00-15:00 óráig
  • jelentkezési határidő: 2020. április 23. 18:00 óra.
  • Az önkéntes jelentkezők számára a szükséges anyagok kiszállítására 2020. április 24-én 13:00 és 18:00 óra között kerül sor Nagyházu Miklós elnök úr és az általa felkért képviselők bevonásával.
  • A szektorok mentesítésére jelentkező családok számára az önkormányzat szájmaszkot, gumikesztyűt, kézfertőtlenítőt, továbbá az összegyűjtött hulladékok azonosítása érdekében megjelölt zsákokat biztosít.
  • A mentesítési szektorban elhelyezett anyagot az önkormányzat 2020. április 27-én (hétfőn) elszállítja és a lokális területet mentesíti.
Önkormányzatunk segíteni kívánja, hogy a „Tegyünk ismét Földünkért” akció keretében közterületeink tisztasága, fertőtlenítése hozzájáruljon a járvány terjedésének csökkentéséhez.
Részletes információk:
Nagyházu Miklós: +36 30 384-9659
Bízva aktív közreműködésükben.

                                                                                                         Tisztelettel
 
                                                                                                                                                           Dr. Sajtos Sándor
                                                                                                                                                               polgármester
 
 


Vissza a hírek oldalra