https://www.splayce.eu/situs-slot-online/ https://bappeda.pareparekota.go.id/-/slot-gacor-88/
pg slot https://www.xn--m3cai4cyact6bt8p.com/ https://sbh.bukittinggikota.go.id/sistem/slot-gacor/ http://sister.poltekkesbandung.ac.id/skp/judi-online/ https://ppid.bandungkab.go.id/img/slot-gacor/ https://sakip.bulelengkab.go.id/slot-gacor-2023/ https://jdih-dprd.tangerangkab.go.id/img/slot-gacor-maxwin/ https://jdih.uinsatu.ac.id/-/slot-demo-pg/ https://jdih.metrouniv.ac.id/demo/ https://jdih.pringsewukab.go.id/system/slot-terpercaya/ https://jdih.uinsatu.ac.id/backend/assets/-/slot-gacor-maxwin/ https://jurnal.fkip.untad.ac.id/-/slot-deposit-pulsa/ https://ppid.bandungkab.go.id/themes/slot-demo/ https://jdih.kupangkota.go.id/slot-demo/">slot demo https://jdih.kupangkota.go.id/slot-gacor-online/ https://dispusip.palembang.go.id/-/slot-deposit-pulsa/ http://dinkes.tarakankota.go.id/wp-content/uploads/2023/ https://jdih-jateng.kemenkumham.go.id/assets/video/slot-gacor/ https://jdih-dprd.tangerangkab.go.id/system/slot-demo/ http://disdukcapil.tarakankota.go.id/storage/-/slot-gacor/ https://jdih-jatim.kemenkumham.go.id/assets/video/slot-gacor/ https://angra.rj.gov.br/pg-slot/ https://e-platform.asean.org/ https://febi.uinsaizu.ac.id/wp-content/themes/system/slot-gacor/
Tahitótfalu Község Önkormányzata - Gyászjelentő - Elter Róza
facebook
gyengelatok
2021 Tahitótfalu, Kossuth L. u. 4., Tel.: +36 26 387 198, E-mail: tahitotfalu@tahitotfalu.hu
Kezdőlap > Hírek > Gyászjelentő - Elter Róza

2022. Június. 30.  Kategória: Felhívás

Gyászjelentő - Elter Róza

Búcsúzunk Elter Rózától, a Pollack Mihály Általános Iskola egykori igazgató helyettesétől, aki e beosztásában több mint három évtizeden át dolgozott az iskoláért és gyermekeinkért
Búcsúzunk Elter Rózától, a Pollack Mihály Általános Iskola egykori igazgató helyettesétől, aki e beosztásában több mint három évtizeden át dolgozott az iskoláért és gyermekeinkért.

Emlékét tisztelettel őrizzük: Tahitótfalu ÖnkormányzataElter Róza 1939-2022

Elter Róza Dunabogdányban született családja második gyermekeként. Szülei Elter Tamás bognár és Ruppert Annus varrónő voltak. A második világháborúban édesapját elveszítette, és fiatalkorának megrázó élménye volt a németek kitelepítése 1947-ben.
Nyolcosztályos általános iskoláját szülőfalujában végezte el, majd tanítónőképzőbe jelentkezett. A négyéves képzés végén érettségi vizsgát tett, és az egy év gyakorlati képzésre Tahitótfaluba irányították a frissen végzett tanítónőt 1958-ban.

Lelkes fiatalként vetette bele a munkába, első osztályát név szerint ismerte idős korában is, rendszeresen eljárt az osztálytalálkozókra. Hosszú pályafutása alatt tanított alsós gyerekeket, a felső osztályokban fizikát, matematikát, ez utóbbi tantárgyat nagyon szerette tanítani. A nagylányoknak egy ideig testnevelés órákat is tartott, majd gyakorlati órákat vezetett. 1961-ben, alig 22 évesen a fiatal tanárnőt igazgatóhelyettesnek nevezte ki Kovács Gyula igazgató. Fontosnak érezte a tanári kar közösséggé szervezését. Elindította a névnapok közös megünneplését. Ő maga is házában vendégelte meg rendszeresen kollegáit Róza napkor. Bébi napokat szervezett kisgyermekes tanároknak. Nyugdíjas tanárokkal igyekeztek a kapcsolatot fenntartani, előfordult az is, hogy nyugdíjuk kiegészítésére is sikerült pénzt előteremteni. Igazgatóhelyettesként részese volt az iskolabővítésnek, az iskolai létszám
növekedésének. A szaktanári ellátás fokozatosan megteremtődött, rendszeresen látogatta az igazgatóval felváltva a tanítási órákat. Alsós és felsős munkaközösségek alakultak Tasnádi Józsefné illetve Horányi Sándorné vezetésével. Bemutatóórákat szervezett, mely egyfajta tanári továbbképzés volt, a bemutatóórát követően a tantestület kiértékelte a látottakat. Elter tanárnő szervezte meg és indította el az iskolában a hetedikes és nyolcadikos osztályokkal az országjáró kirándulásokat, később a kirándulások megszervezését az osztályfőnökök folytatták. Szervezett külön a tanári karnak kirándulást, de szülők és tanárok közös
kirándulása is sikeres volt. Kollégái Eltinek vagy Rózsinak szólították. A szülői munkaközösséggel karöltve farsangi bálokat szervezett az iskolában.

1961-től folyamatosan igazgatóhelyettesként dolgozott, Kovács Gyula betegsége idején megbízott igazgató is volt. Öt évig, édesanyja betegsége idején nem vezette az iskolát, Haness Lászlóné kérte fel újra igazgatóhelyettesnek, és nyugállományba vonulásáig a vezető beosztását megtartotta. 1994 decemberében ment nyugdíjba. Pályája során háromszor részesült Miniszteri dicséretben, kétszer kapott Kiváló Dolgozó kitüntetést, pályája végén kapta meg az Arany Katedra emlékplakettet. A nevelőtestület 2018-ban, a községi pedagógusnapon találkozott vele utoljára. Ebben az évben kapta meg 60 éve tanítónőképzőt végzett pedagógusként gyémántdiplomáját. Pályafutásának tárgyi emlékeit az iskolára hagyományozta.

Nyugdíjasként szervezte meg, majd évekig vezette a dunabogdányi Idősek Klubját. Idős korában testvérének nagylétszámú családja tette teljessé, boldoggá mindennapjait. Utolsó éveit Budakalászon, egy idősotthonban töltötte, itt érte a halál 2022 júniusában.
Fájó szívvel búcsúznak tőle volt kollégái, tanítványai. A tablókról néz le ránk, itt marad velünk örökké.

Iskolavezetés

Vissza a hírek oldalra
404: Not Found