facebook
gyengelatok
2021 Tahitótfalu, Kossuth L. u. 4., Tel.: +36 26 387 198, E-mail: tahitotfalu@tahitotfalu.hu
Kezdőlap > Hírek > Lomtalanítás Tahitótfaluban

2023. Június. 10.  Kategória: Közérdekű információ

Lomtalanítás Tahitótfaluban

A 2023. évi lomtalanítás Tahitótfaluban a két településrészen eltérő időpontban: Tótfalu településrészen 2023. június 10-én, Tahi településrészen 2023. június 17-én lesz.
Lomtalanítás Tahitótfaluban
 
 
Értesítjük Önöket, hogy a 2023. évi lomtalanítás Tahitótfaluban a két településrészen eltérő időpontban: Tótfalu településrészen 2023. június 10-én (szombat délelőtt), Tahi településrészen 2023. június 17-én (szombat délelőtt) lesz.
 
Kérjük, hogy a lomokat előző nap (péntek este) helyezzék ki, az ingatlanaik elé. A később kihelyezett lomokat nem áll módunkban elszállíttatni. A kihelyezett lomhulladék (nagydarabos háztartási hulladék) nem haladhatja meg az 1 m3/ingatlan/év mennyiséget.
 
A lomtalanítást a lakosság részére rendezzük, intézmények és gazdálkodó szervezetek nem vehetnek részt benne.
 
Lomtalanítás keretében a nem veszélyes hulladékok azon köre helyezhető ki, amely a rendszeres szolgáltatás keretében azért nem gyűjthető, mert méretéből adódóan nem fér bele a gyűjtőedénybe. Pl. ágymatrac, bútor, szőnyeg, nagyméretű sportszer (pl. síléc), nagyméretű használati tárgyak (pl. bőrönd, gyermekkád), csomagolási hungarocell.
A lomok kikészítésének módja: kérjük, hogy az ingatlanuk előtt a lomokat úgy helyezzék ki, hogy azokat az FKF Zrt. munkatársai járműveikkel könnyen és gyorsan meg tudják közelíteni. Fontos, hogy a kirakott lomok a forgalmat ne akadályozzák. Kérjük Önöket, hogy bútort (pl. szekrény, ágy stb.) kizárólag lapra szétszerelve tegyenek ki, mert egyben nem fér a tömörítő autóba.
 
Ne készítsenek ki (mert nem szállítják el):
 
  • a háztartásban naponta képződő háztartási hulladékot,
  • ipari, mezőgazdasági tevékenység következtében keletkezett hulladékot,
  • gumiabroncsot, autóalkatrészt,
  • ruhaneműt
  • hűtőt, tv, monitort, mosógépet, elektronikai hulladékot
  • veszélyes anyagot tartalmazó fémhulladékokat, faforgácsot, oldószereket, szerves oldószereket, savakat, lúgokat, nehézfém tartalmú hulladékot, olajos rongyokat, fáradt olajat, olajszűrőket, fertőző hulladékokat (állati tetem, trágya), gyógyszereket, permetszereket és azok dobozait,
  • azbesztet tartalmazó hulladékokat,
  • éles-hegyes eszközöket (injekciós tűk, fecskendők, vágó-szúróeszközök),
  • építési törmeléket, épületbontásból származó hulladékot,
  • zöldhulladékot (ág, nyesedék, lomb, fű).
 
Lomtalanítás utáni takarítás: az FKF Zrt. szakemberei az úttest megtisztításáról gondoskodnak, viszont az ingatlanok előtti járdaszakasz megtisztítása az ingatlantulajdonosok feladata. Kérjük, hogy a lomtalanítás utáni rend helyreállításában szíveskedjenek együttműködni.
 
Tahitótfalu Önkormányzata
 

Vissza a hírek oldalra