facebook
gyengelatok
2021 Tahitótfalu, Kossuth L. u. 4., Tel.: +36 26 387 198, E-mail: tahitotfalu@tahitotfalu.hu

Lomtalanítás - veszélyeshulladék-gyűjtés

Kezdőlap > Lomtalanítás - veszélyeshulladék-gyűjtés
Lomtalanítás Tahitótfaluban

Értesítjük Önöket, hogy a 2020. évi lomtalanítást Tahitótfaluban a két településrészen eltérő időpontban (Tótfalu településrészen 2020. október 10-én szombaton, Tahi településrészen 2020. október 17-én szombaton) rendezzük meg. Kérjük, hogy a lomokat előző nap (péntek este) helyezzék el az ingatlanok előtt. A később kihelyezett lomokat nem áll módunkban elszállítani. A kihelyezett lomhulladék (nagydarabos háztartási hulladék) nem haladhatja meg a 1 m3/ingatlan/év mennyiséget.
A lomtalanítást a lakosság részére rendezzük, intézmények és gazdálkodó szervezetek nem vehetnek részt benne.
Ne készítsenek ki:
– a háztartásban naponta képződő háztartási hulladékot,
– ipari, mezőgazdasági tevékenység következtében keletkezett hulladékot,
– veszélyes hulladékot,
– építési törmeléket,
– zöldhulladékot (ág, nyesedék, lomb, fű).
 
A lomok kikészítésének módja: kérjük, hogy az ingatlanuk előtt a lomokat úgy helyezzék ki, hogy azokat az FKF Zrt. munkatársai járműveikkel könnyen és gyorsan meg tudják közelíteni. Fontos, hogy a kirakott lomok a forgalmat ne akadályozzák. Kérjük Önöket, hogy bútort (pl. szekrény, ágy stb.) kizárólag lapra szétszerelve tegyenek ki, mert egyben nem fér a tömörítő autóba.
Lomtalanítás utáni takarítás: az FKF Zrt. szakemberei az úttest megtisztításáról gondoskodnak, viszont az ingatlanok előtti járdaszakasz megtisztítása az ingatlantulajdonosok feladata. Kérjük, hogy a lomtalanítás utáni rend helyreállításában szíveskedjenek együttműködni.

Veszélyeshulladék-gyűjtés Tahitótfaluban

A veszélyeshulladék-gyűjtés legfontosabb tudnivalóiról.
Időpont: 2020. október 10-én szombaton 10:00 és 16:00 óra között.
Helyszín:
  1. Tahi településrészen a hídfeljáró (Gazdabolt) mellett kialakított átvevő pont (kérjük, hogy ezt a helyszínt a Dunasor felől közelítsék meg),
  2. Tótfalu településrészen a Szabadság út 0139 Hrsz., volt Eperfelvásárló telep területen kialakított átvevő pont (kérjük, hogy ezt a helyszínt lehetőség szerint a Váci rév felől közelítsék meg),
A veszélyes hulladékot kézből kézbe kell átadni az adott időpontban és helyszínen a begyűjtést végzőknek. Veszélyes hulladékot közterületen lerakni TILOS!
Csak Tahitótfalui állandó, vagy üdülőingatlan tulajdonosok (természetes személy ingatlanhasználók) adhatnak le veszélyes hulladékot. A vállalkozásból, ipari tevékenységből származó veszélyes hulladékok nem adhatóak le. A jogosultságot és a mennyiségeket a feladatot végző kollégák a helyszínen ellenőrizhetik, állandó lakos esetében lakcímkártya, üdülőingatlan tulajdonosok esetén címhelyet igazoló számla felmutatását kérhetik.
 
Felhívjuk figyelmüket, hogy a képcsöves és nagyméretű háztartási gépekből a szétszedett, hiányos készülékeket nem veszik át, valamint arra, hogy kizárólag személygépkocsi gumi adható át, felni nélkül.

Egyszeri alkalommal leadható leggyakoribb lakossági veszélyes hulladék mennyiségek ingatlanonként Tahitótfalu természetes személy ingatlantulajdonosai esetében (leggyakoribb)

 
- motorolaj, ásványolaj - 5 liter/ingatlan,
- oldószer - 2 liter/ingatlan,
- veszélyes hulladék csomagolóanyagai - 5 kg/ingatlan,
- toner - 3 db/ingatlan,
- szigetelőanyagok - 20 kg/ingatlan,
- azbesztet tartalmazó építőanyag - 40 kg/ingatlan,
- növényvédőszer - 5 liter vagy 5 kg/ingatlan
- fénycső - 10 db/ingatlan,
- akkumulátorok, elemek - akkumulátor 1 db, elemek 1 kg/ingatlan,
- TV, monitor, hűtőgép - 1db/fajta/ingatlan,
- fényképezőgép, mikro, számítógép, háztartási gépek - 2 db/fajta/háztartás   
 
Tisztelt Lakosaink! Csak és kizárólag a fent felsorolt veszélyes hulladékokat a fent megadott maximális mennyiségben veszi át az FKF Zrt. Kérem, ügyeljenek a veszélyes hulladékok mennyiségére (pl. családi ház komplett palaborítását nem veszik át), és a veszélyes hulladék típusára.

Szabados-Molnár István falugondnok