facebook
gyengelatok
2021 Tahitótfalu, Kossuth L. u. 4., Tel.: +36 26 387 198, E-mail: tahitotfalu@tahitotfalu.hu
Kezdőlap > Hírek > Lakossági tájékoztató

2023. Június. 21.  Kategória: Közérdekű információ

Lakossági tájékoztató

Vízvezeték rekonstrukciós munkák a Bercsényi utcában és a 11. sz. főutat érintően (Cseresznye utcáig)
LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ
 
Tisztelt Lakosok, Ingatlantulajdonosok!
 
A DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. (2600 Vác, Kodály Zoltán út 3., telefon: (27) 511 500, e-mail: dmrvzrt@dmrvzrt.hu) megbízásából, Tahitótfalu településen 2023. június 05-től megkezdődnek a „KEHOP-2.1.11-21-2022-00005 – Kapacitásbővítő fejlesztések - Tahitótfalu, 1. nyomászóna töltő-fogyasztó vezeték kiváltása rekonstrukció keretében” projekt, Bercsényi utca valamint a 11.számú főutat érintő munkálatai, a Mészáros és Mészáros Zrt. kivitelezésében.
 
Tájékoztató levelünk célja a Tisztelt Lakosok átfogó tájékoztatása.
 
A projekt keretében az elöregedett vízvezetéket cseréljük, a 355 mm-es átmérőjű vezeték beépítésével, mintegy 2970 m hosszú szakaszon. A kivitelezési munkálatok a Bercsényi utcát útburkolat alatt, valamint a csatlakozó keresztutcákat és a 11-es számú főutat érintik a Bercsényi és Cseresznye utcák között tervezetten útburkolaton kívüli szakaszon.
 
Kivitelező felvonulása után közműfeltárás történik, néhány munkagödör kiásásával, melyekben megállapítható a meglévő közművek helyzete. Ennek ismeretében munka közben minimálisra csökkenthető annak az esélye, hogy csőtörés vagy kábelszakadás történjen, ami a lakosság nyugalmát zavarhatná.
 
A gerincvezeték fektetési munkálatok rendszerint burkolatbontással járnak, mivel a vonalas közművek általában burkolt felületek alatt húzódnak. Ezután termelik ki a földet a kellő mélységig, és kerül elhelyezésre az új vezeték. Kivitelező a napi munkavégzés során – lehetőség szerint – mindig csak annyi munkaárkot nyit meg, amennyit aznap vissza is tud temetni. A kapuk-, illetve gépjárműbeállók helyreállítása folyamatosan, a tervezett kivitelezési munka ütemezésének megfelelően történik.
A munkaárkok esetenként akár 2-3 méter mélységűek is lehetnek, ezért kérjük, hogy a munkaárkokat ne közelítsék meg! Kivitelezési munkák, a fogyasztók vízellátásának folyamatos biztosítása mellett történik. A lefektetett új vezeték élőre kötésének napján vízhiánnyal kell számolni, melynek időpontjáról a felhasználók előzetesen értesítést kapnak. Ebben az időszakban, Szolgáltatóval együttműködve, lajtkocsival biztosítjuk az ideiglenes vízellátást.
A munkálatok során az előírásoknak megfelelően forgalomkorlátozó táblák kerülnek kihelyezésre. Az ideiglenes forgalmi szabályokat kérjük, a saját és mások biztonsága érdekében, betartani szíveskedjenek!
 
Az építés alatt álló utcákban forgalmi akadályokra lehet számítani, ezért az egyes utcákban folyó munkálatok megkezdése előtt néhány nappal a kivitelező írásos értesítőt küld az ingatlantulajdonosok részére az esetleges forgalomkorlátozásról. A kivitelezés időtartama alatt minden esetben félpályás forgalomkorlátozással kell számolni, mellyel biztosítható az adott utcában történő gyalogos és gépjárműforgalom, valamint az ingatlanok megközelíthetősége!
 
A csőfektetés után visszatöltésre kerül a kitermelt föld, és az útburkolatot ideiglenesen helyreállítjuk. A munkálatok utolsó lépéseként az időszakosan helyreállított utakat új aszfaltburkolattal látjuk el.
 
Kedvező időjárási viszonyok esetében, a munkálatok befejezése 2024. márciusra várható.
 
A kivitelezés során elérhető  megbízottjaink:
Borzási József:             20/453-3922
Radnics Péter:             20/353-5776
Szabó Balázs:              30/852-4330
 
 
 
       Megértésüket és türelmüket köszönjük!
           
 
            Duna Menti Regionális Vízmű Zrt.                         Mészáros és Mészáros Zrt.            
                              beruházó                                                               kivitelező

Vissza a hírek oldalra