facebook
gyengelatok
2021 Tahitótfalu, Kossuth L. u. 4., Tel.: +36 26 387 198, E-mail: tahitotfalu@tahitotfalu.hu
Kezdőlap > Hírek > MEGALAKULT A DUNAKANYAR KINCSEI VIDÉKFEJLESZTÉSI EGYESÜLET TAHITÓTFALU LAKOSAINAK IS VÁRJÁK A FEJLESZTÉSI JAVASLATAIKAT
A Dunakanyar Kincsei Vidékfejlesztési Egyesület azzal a céllal alakult meg a közelmúltban, hogy a térség támogatásra jogosult településein megvalósítsa az európai uniós finanszírozású LEADER programot.
Kérjük, olvassák el az alábbi tájékoztatót, hogy a lehetőségeknek megfelelő javaslatokat továbbíthassanak az egyesület felé.
 
Projektgyűjtő adatlap: https://forms.gle/ceK1BFwVMoTua2GM7
Benyújtási határidő: 2023. október 3.
 
A Dunakanyar Kincsei Vidékfejlesztési Egyesület azzal a céllal alakult meg a közelmúltban, hogy a térség támogatásra jogosult településein megvalósítsa az európai uniós finanszírozású LEADER programot. A forrásokhoz való hozzáférés érdekében egy Helyi Fejlesztési Stratégiát készít az egyesület, amelynek részét képezi a fejlesztési elképzelések bemutatása is.
 
Hogy mire fordítsa az egyesület a forrásokat, azt a térségben élőkkel közösen szeretné eldönteni. Ezért kapott településünk lakossága meghívást a szeptember 26-i közösségi fórumra, ahol a program bemutatása után lehetőséget kaptak a résztvevők fentiekkel kapcsolatos véleményük, javaslataik elmondására. 
 
A forrás mérete miatt elsősorban magánszemélyek, vállalkozások, civil szervezetek és közintézmények legfeljebb néhány millió forintos fejlesztési javaslatai lesznek támogathatók, kérjük, szíveskedjenek ezt elképzeléseik megfogalmazásánál figyelembe venni. 
További információért forduljanak az egyesülethez a dunakanyarkincseiegyesület@gmail.com e-mail címen.
 
A Pilis-Dunakanyar térség 12 önkormányzatának részvételével jött létre a Dunakanyar Kincsei Vidékfejlesztési Egyesület a LEADER programban. A LEADER egy olyan Európai Uniós program, amelynek középpontjában a 10 000 fő alatti településeken a vidéki közösségek, a civil, üzleti és közszférabeli tagjaiból álló helyi akciócsoportok, az úgynevezett LEADER HACS-ok állnak, amelyek a térségi közösségek bevonásával helyi fejlesztési stratégiát készítenek, helyi szükségletek kielégítését célzó projekteket kezdeményeznek és finanszíroznak.
 
Az Egyesület tagjai: Dunabogdány Község Önkormányzata, Kisoroszi Község Önkormányzata, Leányfalu Nagyközség Önkormányzata, Pilisborosjenő Község Önkormányzata, Pilisszántó Község Önkormányzata, Pilisszentkereszt Község Önkormányzata, Pilisszentlászló Község Önkormányzata, Pócsmegyer Község Önkormányzata, Szigetmonostor Község Önkormányzata, Tahitótfalu Község Önkormányzata, Üröm Község Önkormányzata, Visegrád Város Önkormányzata, Pócsmegyer-Leányfalui Református Társegyházközség, Visegrádi Keresztelő Szent János Plébánia, Tahitótfalui Református Egyházközség, Kisoroszi Sport Egyesület – Judo és Kung-fu Klub, Pócsmegyer-Surány Nyugdíjasok Egyesülete, Pilisszentkereszti Óvodás Gyermekekért Alapítvány, Fiatalok a Kultúráért Közhasznú Egyesület, Borosjenői Nappali Kft., Gulcsik Vilmos egyéni vállalkozó, FERNOX Kft., Gyurián Zoltán egyéni vállalkozó.
 
Az Egyesület kiemelt célja, hogy a Duna jobb partján lévő, támogatásra jogosult települések bevonásával 2023-2027 között megvalósítsa a Leader programot. Ennek első lépesként Helyi Fejlesztési Stratégia készül, amelyhez a tervezési területen élőknek a közszféra, civil szféra és a gazdasági szféra szereplőit érintő projektjavaslatait várják. 
 
A fejlesztési elképzeléseikről az alábbi linken található adatlap kitöltésével tudják az egyesületet tájékoztatni: https://forms.gle/ceK1BFwVMoTua2GM7
 
A javaslatok megküldési határideje 2023. október 3.
 
Köszönjük közreműködésüket!


Vissza a hírek oldalra